Fokus på Slite

Slite marknad innebär karuseller, kokosbollar och mycket folk som samlas och säljer och köper, men framför allt träffas.

Eftersom det snart är val hölls det politisk debatt på scenen. Anna Hrdlicka brättade om hur vi vill utveckla Slite. Egentligen vill alla partier utveckla Slite. Ishallen ska vara kvar, hamnen ska bli bättre och det ska byggas mer bostäder här.

Det som skiljer oss åt är hur vi tror att vi ska få till det. När ena sidan tror att det löser sig om man fortsätter ösa in bidrag och subventioner så tror vi inte att det räcker. Vi måste bli bättre på att ta fram byggklar mark. Det är mark där man snabbt kan börja bygga. Då måste det finnas detaljplaner och planer för vatten och avlopp.

När någon vill bygga bostäder ska inte Region Gotland bromsa genom att inte ha förberett allt det. När någon vill bygga bostäder så måste de få göra det. Då kommer vi få fler bostäder på hela Gotland.

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.