Vi vill sätta spaden i marken

I många år har det diskuteras ifall Visby ska få en ny ishall. Ungefär lika länge har det diskuterats ifall Gotland ska få en ny simhall eller badhus.

Idrotten är väldigt viktig för Gotland. Den ger bättre hälsa till gotlänningarna. Den ger bra sysselsättning framför allt för de unga gotlänningarna. Den ger oss något att vara stolta över, men den ger oss även möjligheter att locka fastlänningar till vår ö. Oavsett om de kommer hit för en turnering eller för att flytta hit så hjälper de till att göra Gotland bättre!

Vi vill under den kommande mandatperioden sätta spaden i marken för både en ny ishall och en ny simhall. Vi tycker att de ska ligga bredvid varandra eftersom vi är övertygade om att de kan ha nytta av varandra. Det ger effektivare anläggningar men det ger även föreningarna mer möjligheter att samarbeta. Jag vill att de nya hallarna ska ligga i anslutning till ICA Maxi Arena på Visborg.

Med flera anläggningar samlade på ett ställe blir det lättare att ordna bra busslinjer och det blir lättare för föräldrar att skjutsa till olika idrotter.is_och_simhall

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.