Möjligheter med Campus Gotland och fri press

Dagens fullmäktige inleddes med positiva tongångar från Campus Gotland men också besked om att 90% av studenterna lämnar Gotland efter studierna. Av de 200 som tar ut examen varje år stannar alltså 20 på Gotland.
Om Campus Gotland skulle få samma siffror som Umeå Universitet så skulle 80 stanna varje år. Det är en utmaning att arbeta för!

Av fullmäktiges 71 ledamöter var 68 helt överens om hur viktigt det är med fri press. Hur jobbigt det ibland kan vara för oss politiker när media skriver emot oss så är det en av de viktigaste delarna i en demokrati! När man har makt måste man vara beredd att granskas.

En av de frågor på dagens möte som inte kommer behandlas i media är valet av Region Gotlands representant i Stiftelsen Medeltidsveckans styrelse. För min del är jag ändå glad över att jag valdes till mitt 11:e år i Medeltidsveckans styrelse. Det är otroligt roligt att få vara med och utveckla en av de bästa medeltidsfestivalerna, både vecka 32 och den nya spännande Medeltida jul.

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.