Svag budget utan hopp

Vi har sett det förut. En svag budget utan marginaler som ingen riktigt tror på. Vi i oppositionen ser brister i att hälla pengar i ett hål man inte är intresserad av att täta. De senaste åren har sjukvården på Gotland fått mer och mer pengar och nu börjar det kännas i den övriga verksamheten. Man kan ju undra hur länge de tänker hålla på så? Tills det inte finns någon annan verksamhet utöver sjukvården? Nej, förhoppningsvis inte längre än till 2018 när vi räknar med att över efter valet.

Vi vill införa ett HR-råd under regionstyrelsen som jobbar med kompetensutveckling och bemanningsplaner så att frågan behandlas lika i hela region Gotland.

Vi vill att kommande budgetar tar höjd för verklig lönekostnad så att förvaltningarna slipper gömda besparingar.

Vi vill se över vad som kan upphandlas av externa utförare så vi slipper fler exempel som Pjäsen där gotlänningarna fick sämre kvalitet till högre kostnad när Hanna Westerén (S) tvångskommunaliserade det.

Vi vill tillsätta en styrelse för sjukvården med nytänk där en blandning av lekmän och professionella med kunskap inom styrning och ledning kan se till att fullmäktiges beslut följs.

SD med en tom stol har fortfarande inte lämnat en budget och de valde att inte ens kommentera den budget som den rödgröna majoriteten lagt.

Fi lovar lämna en budget först 2018 och då med en skattehöjning.

Stefaan de Maecker (MP) säger att det är blir en rysare om de rödgröna kommer klara budgeten eller inte. Jag tycker att de rödgröna efter en och en halv mandatperiod har visat att hela deras styre är en rysare.

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.