Om man inte förbereder sig, då är man oförberedd.

Alliansen förberedde sig inför valet genom att enas om en gemensam budget och politik.

De rödgröna valde istället att försöka övertyga alla om att Sverige gick sönder, att Sverige är dåligt. De ville inte ens avslöja vilka man tänkte sig i regeringen.

På valnatten visade det sig att det oförberedda alternativet fick flest röster och efter några dagars ovisshet och en sur vänsterledare som blev förvånad när han inte fick vara med så fick Sverige en oförberedd regering. En regering med väldigt svagt stöd i riksdagen. Nu spelar det inte så stor roll om man har 39% eller 49% i riksdagen, man måste i alla fall förankra sin politik och lägga fram förslag som kan få majoritet i riksdagen. Så säger våra demokratiska lagar. Det verkar inte Stefan Löfven (S) ha förstått. Hans regering lägger förslag efter förslag som inte har majoritet i riksdagen.

Ibland är det dyra förseningar av förbifart Stockholm, ibland är det hot mot Bromma flygplats. Nu ser det ut att vara vänsterbudgeten med skatte- och bidragsökningar. Om en regering konsekvent lägger förslag som inte har majoritet i riksdagen så kommer den konsekvent bli nedröstad.

Att sedan skylla på oppositionen är helt oförståeligt. Att få igenom regeringens budget har alltid, och kommer antagligen alltid, vara statsministerns ansvar. Det är regeringens ansvar att lägga en budget som kan få majoritet i riksdagen. Det är bara ett år sedan som de rödgröna tillsammans med SD plockade bort delar av Alliansens budget för att de delarna inte fick majoritet i riksdagen. Så länge regeringen inte har majoritet i riksdagen kan man inte räkna med att få igenom alla sina förslag.

Därför hoppas jag på en Alliansregering med majoritet i riksdagen vid nästa val!

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.