Färjetrafiken

Idag kom underlaget för upphandlingen av färjetrafiken till Gotland.

Många var nog nyfikna när Trafikverket kallade till presskonferens i Stockholm. Media och representanter för Region Gotland fanns på plats.

Många krav var ungefär som när trafiken upphandlades senast. Det får ta max 3 timmar och 45 minuter från Visby till Nynäshamn. Anbuden värdesätts bland annat av hur snabb överfarten är så precis som senast kan vi få snabbare båtar än kraven. Södra linjen fortsätter gå till Oskarshamn men vi kanske sommartid får passagerartrafik även till Västervik.

Förhoppningsvis kommer det in många bra anbud så att Trafikverket kan välja ut ett som ger Gotland bästa möjliga förutsättningar. Det känns ändå skönt att man, om man inte är nöjd med anbuden, är beredda att köra gotlandstrafiken i statlig regi. Det tvingar anbudsgivarna att anstränga sig och det säkerställer att Gotland inte går under om inga bra anbud kommer.

Det känns bättre idag än efter Trafikverkets presentation i vintras!

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.