Satsning på sjukskrivna

På Lucia presenterade regeringen en satsning på att ytterligare minska sjukfrånvaron. Två miljarder kronor extra satsar på rehabilitering.
Rygg- och nackbesvär har länge varit en vanlig orsak till sjukfrånvaro i Sverige. I takt med att samhället förändras så har psykisk ohälsa blivit en allt vanlig orsak till sjukfrånvaro. Jag tror att de flesta av oss har någon som gått in i väggen och vet hur mycket lidande det innebär.
Regeringen satsar en miljard kronor på behandlingar inom kognitiv beteendevetanskap (KBT) för patienter med psykisk ohälsa och multimodal rehabilitering (MMR) för patienter med långvarig diffus smärta.
De här problemen syns ofta inte och därför kan det vara svårare att få förståelse från omvärlden.

Satsningen på sjukskrivningsmiljarden tillsammans med en tidigare satsning på att utjämna skillnaderna i sjukskrivning mellan män och kvinnor skall leda till en mer jämställd sjukskrivningsprocess.

Det här innebär extra resurser och extra fokus som jag hoppas skall leda till att minska sjukfrånvaron ytterligare men framförallt minska lidandet för många människor och deras anhöriga!

Det här inlägget postades i Sociala frågor. Bokmärk permalänken.