Södra Kungsladugårdshällarna

Namnet är inte det enda som varit rörigt gällande de rödgrönas naturreservat. Först hette det Södra hällarna, sedan Kungsladugårdshällarna för att till sist döpas till Södra hällarna igen.

Totalt 4 miljoner vill de rödgröna investera, trots sin misskötta regionekonomi. 3 miljoner av gotlänningarnas skattepengar. 1 miljon hoppas man att man skall få i bidrag, men det bidraget har inte ens sökts ännu så det kan inte garanteras. I värsta fall får alltså gotlänningarna betala 4 miljoner kronor för att avsätta Södra hällarna till naturreservat. Till det kommer 300 000 kronor i skötsel varje år.

Vad får då vi gotlänningar för 4 miljoner kronor?

Vi får ett bandtun runt hela området så att man inte kan promenera in och ut som man vill. Man får 4 grillplatser och förbud att göra upp eld i resten av området. Vi får parkeringsplatser, men det har aldrig varit några problem att parkera bilen där. Vi får informationsskyltar. Vi får kanske betande djur där, men då kommer det upp fler staket som begränsar tillgängligheten ytterligare.

Vi får dessutom restriktioner och förbud som på alla andra naturreservat. Man får inte ens plocka upp en torr pinne från marken. Alla hundägare måste hålla sina hundar kopplade där året runt.

Med Alliansens förslag får vi möjlighet att bygga bostäder på de 10% av området som ligger längs med Toftavägen. Resten av området lämnas som det är så att alla gotlänningar kan promenera eller cykla som de vill. De kan göra upp en eld och grilla där de vill. Barnen kan plocka upp pinnar från marken och bygga kojor. Allt det som vi gotlänningar har vant oss vid att göra på Södra hällarna.

Vad gör vi då av pengarna? Miljonerna som skall investeras använder vi till nödvändiga investeringar, som en ny idrottshall. De 300 000 kr använder vi för att kunna öppnar träffpunkten för ungdomar i Vibble igen.

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.