Färjefrågan

Mycket har hänt i färjefrågan. Vi Gotlandsmoderater bjöd hit infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd för att prata om hur vi såg på den kommande färjetrafiken. Innan besöket i lördags hade jag flera interna kontakter, både via telefon och via besök i Stockholm, med henne och hennes politiskt sakkunniga.
Dagen innan besöket meddelade Trafikverket att man gör paus i upphandlingen för att se över möjliga alternativ. Vår syn på dessa alternativ framförde vi vid infrastrukturministerns besök i lördags. Hela dagen innehöll bra samtal både i enrum och tillsammans med vår fullmäktigegrupp. Känslan efter helgen är betydligt bättre än för någon vecka sedan.
Gotland är Sveriges bästa ö, och jag tror att den även i framtiden kommer ha Sveriges bästa färjeförbindelse!

20121112-185046.jpg

Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.