Hansedagarna

Årets Hansedagar hölls i Lüneburg i Tyskland. Presentationen av förra årets Hansedagar i Kaunas i Litauen visar hur viktigt Hansesamarbetet är. Dagarna omsatte 7,5 miljoner kr och lockade 700 000 besökare.
Intresset för Hansan är stort. Idag blev fyra nya städer medlemmar, städer i Tyskland, Polen, Finland och England. Hansan är verkligen en internationell organisation. Nu är 182 städer medlemmar.
Även intresset för att organisera Hansedagarna är stort. Visby är värd 2025 och dagarna är uppbokade till 2034 då de hålls i Kalinigrad.
Fokus på Hansedagarna är både att hitta samarbeten mellan företag i medlemsstäderna och att öka turismen i området. Visby och Gotland deltar aktivt i arbetet och det innebär många möjligheter i framtiden.

Det här inlägget postades i Övrigt. Bokmärk permalänken.