Tingsbrogården

I fredags besökte jag Tingsbrogården i Bro. Det var mitt första besök där men jag har sett det fån vägen många gånger. Därifrån ser det ut som en förvuxen koloss från någon svunnen tid. Därför blev jag väldigt positivt överraskning när jag klev in.
Jag hade tagit fel på tiden så jag kom en timme för tidigt. Det gjorde inget, nu fick jag börja med att prata med några anställda medan vi väntade.
Det var fantastiskt att känna vilken värme som fanns på avdelningarna, och då menar jag inte den typ av värme man skulle ha kunnat ta bort med en klimatanläggning.
Varje avdelning på Tingsbrogården har 8 boende. Eftersom äldreboende får betalt per boende så blir det ganska skev fördelning när en del andra ställen har 10 boende per avdelning. Personalbehovet är nämligen lika stort oberoende om man har 8 eller 10 boende. Det är ofta andra saker som avgör hur mycket personal som behövs. Här måste vi politiker hitta ett rättvisare sätt att fördela pengarna.

Det här inlägget postades i Sociala frågor. Bokmärk permalänken.