Rödgröna stoppar inte Gymnasiereformen

De rödgröna har varit emot mycket i gymnasiereformen, Gy2011. Trots detta lovar de att de skall genomföra den om de vinner valet.
Det innebär att de måste tycka att den är ok trots att de klagat högt. Oavsett de rödgrönas anledning så är det bra att Gy2011 genomförs oavsett vem som vinner valet. Det innebär att kommunerna och skolorna vet vad som gäller och kan fortsätta planera.

De rödgröna säger dock att de skall bygga ut de yrkesförberedande programmen så att alla kan läsa vidare på högskola. Jag kan inte förstå varför alla skall kunna göra det. Alla vill inte göra det! Risken är att man lägger för stor teoretisk börda på de som inte vill eller kan. Det riskerar att sänka kvalitén på utbildningen eller slå ut elever.

För de som vill läsa ett yrkesförberedande program och ändå kunna läsa på högskola så finns det möjligheter att komplettera både under gymnasietiden och efter.

Det här inlägget postades i Gymnasie- och Vuxenutbildning. Bokmärk permalänken.